Köpa Fantom (FTM)

Fantom är den nativa krypton på Fantoms blockkedja. Fantom är en blockkedja med snabba transaktioner, smarta kontrakt och är mycket skalbar. Det vill säga att den är enkel att bygga nya plattformar och projekt på. Fantom är en utav många kryptovalutor som har ett eget DeFi på blockkedjan. Detta tack vare att den stödjer smarta kontrakt.

Fantom är en decentraliserad blockkedja med flera validatorer som säkrar blockkedjan igenom Proof of Stake (PoS). Vilket innebär att man kan stakea sina Fantom tokens mot en valfri validator. På så sätt kan man få utdelning på sina FTM tokens, säkra blockkedjan och vara med och rösta om kommande ändringar och uppgraderingar av Fantoms blockkedja.

Fantom är en blockkedja som har sitt fokus på att lösa vissa begränsningar som andra blockkedjor har haft. Dessa begränsningar har bland annat varit höga avgifter, långsamma transaktioner, låg säkerhet och dålig skalbarhet. Många av dessa problem har uppstått på till exempel Ethereums blockkedja. Dessa problem har Fantom löst bra, då Fantom har en hög säkerhet igenom PoS, låga transaktionsavgifter och är extremt skalbar. Fantom är också EVM (Ethereum Virtual Machine) kompatibel. Vilket betyder att Fantom stöder Ethereumkompatibla kontrakt. Detta gör det enkelt för utvecklare att flytta eller utöka sina plattformar till Fantoms blockkedja med minimala ändringar i koden.

Hur köper man Fantom?

Fantom finns att köpa på följande handelsplattformar:

Enormt utbud av kryptovalutor

Sätt in pengar med banköverföring

Lätt att använda

Låga avgifter

100 USDT i avgiftsfria kryptoköp

Du kan även investera i Fantom via Skilling:

Bästa CFD-mäklaren

60+ kryptovalutor

Investera direkt

Låga avgifter

Öppna konto med BankID

Varför ska man köpa Fantom?

Fantoms blockkedja är relativt ny men som nu har fått ett bra momentum. Fantom utgör en bra möjlighet för användare av dApps (DeFi), att hålla sina transaktionsavgifter låga. Både när det kommer till vanliga transaktioner och smarta kontrakt. Detta gör att du kan utöva bland annat farming och växla tokens till låga avgifter.

Fantom har även en unik användning av sin blockkedja där du kan stakea dina FTM tokens och samtidigt använda de i det interna DeFi i fWallet som är Fantoms officiella plånbok. Där kan du kan stakea dina FTM tokens. Det kan du även göra i externa dApps med.

Fantom och Fantoms blockkedja bjuder alltså på unika möjligheter där du har möjlighet att utöka ditt kryptoinnehav genom att du stakear dina FTM tokens. Mer om detta hittar du i artikeln ”Guide till Fantoms officiella plånbok fWallet”.

Detta kan låta avancerat och är nog också det för en nybörjare inom krypto. Som många vet, men inte alla, så är transaktioner inom Ethereums blockkedja extremt dyrt. Med andra ord, vill du köpa Fantom tokens och stakea dessa så billigt som möjligt. Köp då Fantom på Binance där du kan skicka dina Fantom tokens direkt till din fWallet. Då slipper du en onödig avancerad resa med dina Fantom tokens plus sparar flera hundra kronor i onödiga transaktionsavgifter på Ethereums blockkedja.

Sammanfattning

Fantom är en relativt ny kryptovaluta med en unik blockkedja. Detta utgör bra möjligheter för Fantom och dess tillväxt. Som alltid är krypto volatilt och detta gäller såklart Fantom också. Men Fantoms unika sätt att använda sig av sina Fantom tokens, när du har låst och stakeat dessa, utgör bra möjligheter för investerare.

De låga transaktionsavgifterna gör att köpare och investerare får ut mer av sin investering också. Den begränsning som finns för Fantom just nu är att många plattformar inte stödjer transaktioner på Fantoms egen blockkedja trots att Fantom finns att köpa där. När fler handelsplattformar börjar stödja detta har Fantom en större och lättare möjlighet att växa ännu mera. Detta begränsar i dagsläget användningen av Fantom för många i olika länder där Binance inte kan användas.

Men ser vi på Fantom utifrån ett perspektiv av utvecklingen så har Fantom alla möjligheter att växa sig större och starkare på marknaden.

Källor:

https://fantom.foundation/

Rasmus

Kryptoentusiast som sysslat med krypto runt fyra år. Även skribent på en utländsk kryptoplattform som tillhandahåller den senaste informationen om krypto. Inriktad på DeFi, airdrops, giveaways och andra liknande möjligheter där man kan bli tilldelad krypto gratis.