Köpa Terra (LUNA)

Terra är en blockkedjeplattform med öppen källkod för algoritmiska stablecoins, det vill säga kryptovalutor vars huvuduppgift är att hålla ett så stabilt värde som möjligt. Den huvudsakliga valutan inom Terra är LUNA, som spelar en nyckelroll för funktionaliteten och den snabbt ökande populariteten för Terraplattformen. Den används bland annat för att betala avgifter, delta i röster och mining. I nuläget så är Terra en av de största plattformarna och LUNA ligger på topp 10 listan för de största kryptovalutorna. Terra plattformen låter användare köpa och sälja stablecoins enkelt, smidigt och snabbt.

Efter sin lansering år 2018 så har Terra plattformen och LUNA skjutit höjden rejält, främst på grund av sin användning av stablecoins i en tid där många andra kryptovalutor svajjar rejält. I bakgrunden använder sig Terra av Cosmos SDK som används av ett antal PoS blockkedjor. Terra använder sig alltså av PoS eller Proof-Of-Stake metoden, för att upprätthålla integriteten i sitt nätverk. Något som vissa tycker är en negativ aspekt av just Terra, är att de inte är lika decentraliserade som en del andra blockkedjor. Detta då de enbart använder sig av ca 130 validatorer, medan andra blockkedjor ibland använder sig av tusentals.

Hur köper man LUNA?

LUNA finns på följande handelsplattformar:

Enormt utbud av kryptovalutor

Sätt in pengar med banköverföring

Lätt att använda

Låga avgifter

100 USDT i avgiftsfria kryptoköp

Varför ska man köpa LUNA?

En stor anledning till att många väljer att köpa LUNA är för att Terra erbjuder låga kostnader och relativt låga överföringshastigheter. Den öppna källkoden gör även att Terra passar utmärkt för decentraliserade appar, vilket gjort att Terra får ett enormt ekosystem runt sig. Det finns även många företag som valt att skapa partnerskap med Terra vilket gör att framtiden ser ljus ut för blockkedjan. En av de mest lovande sakerna är att Terra lägger fokus på att skapa en användarvänlig upplevelse som gör det till en blockkedja som passar utmärkt för nybörjare på kryptomarknaden.

En annan anledning till att både Terra och LUNA snabbt har ökat i popularitet är att den redan används på många andra marknader. Särskilt i Asien så använder många sig av LUNA för att genomföra köp, du kan exempelvis betala för en taxiresa i Mongoliet med Terra MNT myntet. Detta är en annan kryptovaluta som existerar i Terra nätverket i tandem med LUNA. Det finns stablecoins hos Terra som är knutna till alla de stora valutorna i världen, men än så länge så är det främst i Asien som valutan används. Sydkorea är en av de nationer som använder LUNA allra mest i dagsläget. Många förutspår dock att användning kan komma att sprida sig till väst allt mer i framtiden.

Sammanfattning

Terra är en blockkedjeplattform med öppen källkod för stablecoins. Den huvudsakliga valutan på Terra är LUNA som används för att betala eventuella avgifter och liknande hos Terra. Det finns dock andra valutor på plattformen i form av stablecoins som är knutna till populära valutor världen över, så som dollarn och euron. Den öppna källkoden gör att Terra passar utmärkt för decentraliserade appar vilket har lett till ett stort ekosystem runt blockkedjeplattformen. I dagsläget så är valutan mest populär i Asien men många förutspår att den kommer att bli allt mer populär även i västvärlden under kommande år.

Källor:

https://www.terra.money/

Oskar

Daytrader som är nybörjare inom krypto. Svär emellanåt över att han inte investerade tidigt i Bitcoin. Copywriter på övrig tid. Studerar krypto och letar efter de hetaste investeringsmöjligheterna på fritiden.