För över pengar från Revolut till Binance

När jag började investera i krypto blev jag lite chockad över hur mycket pengar som faktiskt försvann på vägen från SEK på min bank till krypto på mitt Binance-konto. Ungefär 3-4% försvann varje transaktion, delvis för Binance avgift på 1.8% och för växlingsavgifter. Detta kanske det blir ändring på framöver nu när Binance finns i Sverige. Men fram tills dess gillar jag inte att förlora pengar. Så jag gjorde efterforskning – finns det ett billigare sätt att få pengar till Binance? Och jag tror jag hittat det billigaste sättet att få SEK till krypto på Binance, det heter Revolut.

Vad är Revolut

Det är faktiskt lite svårt att sammanfatta i en mening. Namnet Revolut kommer från att den brittiska grundaren Nikolay Storonsky ville göra revolution inom bankvärlden. Han ifrågasatte varför det skulle kosta så mycket att ha kort på traditionella banker, eftersom bankerna tjänar pengar på att vi har pengar placerade hos dem och använder deras kort. Nikolay ville skapa en nya, billigare och tekniskt innovativa lösningar för de vardagstjänster som banker erbjuder.

Revolut finns idag över hela Europa men har sedan 11 januari 2022 svensk banklicens, och är således en erkänd bank med insättningsgaranti upp till 100 000 euro. Revolut har massor av bra funktioner, man kan t.ex. köpa krypto direkt i appen. Man kan också hålla flera olika fiat-valutor på sitt konto. Och man kan växla dessa för exceptionellt låga avgifter.

I den här guiden kommer jag gå igenom hur vi med Revolut kan växla till oss kryptovalutan BUSD på Binance till en avgift på bara 0.5%. Med BUSD får du tillgång till mängder av populära kryptovalutor. Du kan till exempel köpa Dogecoin. En liten heads up är att det dock är något dyrare om du gör en överföring under helgen. Jag kommer visa detta för telefon, för det är faktiskt enklast att sätta upp där. Det kan kännas lite komplicerat att sätta upp, men det är ett engångs-jobb och det går väldigt smidigt att göra billiga överföringar när det väl är uppsatt.

Så gör du

Ladda ner Revolut

Om du inte har Revolut – ladda ner Revolut-appen på din telefon och sätt upp ett konto.

Har du inget Binance-konto än skaffar du det här:

binance logga
  • Enormt utbud av kryptovalutor
  • Sätt in pengar med banköverföring
  • Låga avgifter
  • Erbjuder NFTs

Lägg till ditt Revolut-konto i Binance

Öppna Binance-appen. Gå till Plånböcker, välj Insättning och sen Kontant.

Revolut till Binance bild 1

Välj USD, amerikanska dollar, och Bank Transfer(SWIFT) är vårt enda alternativ av överföring. Tryck Fortsätt.

Revolut till Binance bild 2

Du kan nu ange ett belopp du vill sätta in. Det här beloppet behöver inte nödvändigtvis stämma exakt med det beloppet du faktiskt sätter in sen. Ett tips är att göra en första insättning på 50$, som det är minsta insättningsbelopp, för att försäkra dig om att det går igenom. Så kan du sätta in ett större belopp senare. Här kommer du också se att USD som sätts in förvandlas till BUSD, vilket är Binance egen stable coin som alltid är värd en amerikansk dollar. Tryck Fortsätt.

Revolut till Binance bild 3

Några väldigt viktiga punkter. Vid vår insättning sen måste vi använda en referenskod. Och namnet på kontoinnehavaren måste matcha namnet på vårt Binance-konto.

Revolut till Binance bild 4

Det här kommer se lite annorlunda ut för dig som inte gjort det här förut. Du kommer först behöva lägga till ditt Revolut-bankkonto. Och det är IBAN-numret du ska ha som kontonummer. För att hitta det, hoppa till din Revolut-app.

Revolut till Binance bild 5
Revolut till Binance bild 6
Revolut till Binance bild 7

Klicka dig fram till IBAN-numret och kopiera adressen med knappen till höger. Gå tillbaka till Binance och lägg till ett nytt bankkonto.

Revolut till Binance bild 8

Klistra in ditt IBAN-nummer under Bankkontonummer. Funkar det inte – testa att klistra in till webbläsaren först och ta bort mellanrummen, kopiera igen. Bankens namn ska vara Revolut. Fortsätt och bekräfta.

Lägg in Binance uppgifter i Revolut

Hoppa tillbaka till Revolut-appen och välj överför. Ny. Lägg till bankmottagare.

Revolut till Binance bild 9
Revolut till Binance bild 10
Revolut till Binance bild 11

Nu får vi upp en lista där vi ska föra in uppgifter från Binance. Välj företag. Här tillåter inte Revolut screenshots, så just den här passagen blir bara text. Vi kommer kopiera och klistra en hel del från Binance till Revolut. Var noga med att alla uppgifter stämmer utifrån informationen du får från Binance och inte bara bilderna i den här guiden. Binance skulle kunna ha ändrat sina uppgifter sen den här guiden skrevs. Observera också att referenskoden är helt personlig för dig. På Binance ser det ut såhär:

Revolut till Binance bild 12

Kopiera Beneficiary Account Number/IBAN genom att trycka på kopieringsknappen till höger. Klistra in under Kontonummer hos Revolut. Samma sak för Swift/BIC-koden. Du får dock i Revolut manuellt ändra land till Seychellerna, valuta till Amerikansk dollar och företagsnamn till Binance. E-post behöver du inte fylla i. Tryck på Lägg till mottagare.

Nu ska vi faktiskt ändra land från Seychellerna till USA. Och vi kan kopiera och klistra in mottagarens bankadress från Binance och söka på den. Nu bör det se ut såhär:

Revolut till Binance bild 13

Ändra eller lägg till manuellt annars. Tryck på Lägg till mottagare. Nu har vi lagt till Binance som mottagare och kan göra en överföring

Gör en överföring

Nu ska vi göra en första överföring. Det är nu du ska använda din unika referenskod. Kopiera den från Binance och klistra in under referens i Revolut.

Revolut till Binance bild 14

Välj belopp du vill överföra, testa förslagsvis med 50$ för att säkerställa att det funkar innan du skickar mer. Tryck på Fortsätt.

Revolut till Binance bild 15

Granska din överföring. Här ser du även växlingskurs och vilka avgifter du betalar. Trycker du på info-knappen under Revolut-avgifter kan du se mer. Det finns faktorer som påverkar Revoluts avgifter, det är till exempel dyrare under helgen. Du får en beräknad ankomsttid. Tryck på Skicka när du känner dig redo.

Vänta in dina pengar

Nu är det bara att vänta tills din överföring gått igenom. Du får ett mail från Binance när de mottagit dina pengar. Nästa gång du genomför en överföring behöver du bara skriva in referenskoden igen, allt annat är sparat. Själv brukar jag dock gå in i Binance och dubbellkolla att ingen av deras uppgifter ändrats sen jag lade in dem. Nu vet du hur köper krypto till en väldigt låg avgift!

Tycker du att det kändes krånligt? Det går faktiskt att köpa kryptovalutor med Swish och skicka direkt till Binance. Läs vår guide ”Köpa krypto med Swish”.

Joakim

DeFi-expert. Musiker. Egenföretagare. Letar ständigt efter nya möjligheter att skapa passiv inkomst med krypto.