Köpa Polkadot (DOT)

Polkadot är ett öppet protokoll byggt med parakedjor och paratrådar och alla de här är anslutna till Polkadots relaykedja som sedan säkrar nätverket. Polkadot kan även ansluta sig till andra blockkedjor via broar där man kan föra över olika kryptovalutor baserade på Polkadots blockkedja till andra blockkedjor. Detta ökar användningsområdena för Polkadot på andra blockkedjor, då fler människor kan ta del av Polkadot även på andra blockkedjor. Där finns dessutom även andra användningsområden för Polkadot. Polkadot och dess blockkedja stödjer även smarta kontrakt, vilket betyder att du kan använda Polkadot på diverse olika decentraliserade plattformar, även kallat dApps.

Hur köper man Polkadot?

Polkadot finns på följande handelsplattform:

binance logga
  • Enormt utbud av kryptovalutor
  • Sätt in pengar med banköverföring
  • Låga avgifter
  • Erbjuder NFTs

Varför ska man köpa Polkadot?

Polkadot har en vision att din data och identitet är din egen på webben. Allt säkrat av Polkadots blockkedja och helt decentraliserad från myndigheter. Som kryptovaluta är alltså Polkadot väldigt flexibel och kan alltså utnyttjas på många olika sätt. Kryptovalutan är dessutom ett governance token vilket betyder att du kan vara med o rösta om ändringar samt framtida utvecklingar av Polkadot och dess blockkedja.

Polkadot använder sig av ”nominated proof-of-stake”. Detta betyder att man kan stakea sina Polkadot och få avkastning.Precis som man kan på alla proof-of-stake blockkedjor. När man stakear Polkadot är man även med och säkrar dess nätverk och hjälper till med att validera transaktioner på blockkedjan. Att stakea Polkadot är ett bra sätt att får avkastning på sin krypto utan o göra saker för avancerat. Istället för att låta sina Polkadot bara ligga i någon plånbok, kan man enkelt stakea dessa istället o faktiskt låta sin krypto jobba för att få mer krypto. Polkadot ser dessutom ut att ha en bra framtid. Mycket utvecklas just nu på Polkadots blockkedja, vilket i sin tur gör Polkadot starkare med tiden. Detta kommer göra så att priset på Polkadot stiger med, då populariteten av Polkadot ökar tillsammans med att dess blockkedja växer.

Om man vill vara extra säker, kan man även köpa en Ledger. Alltså en plånbok som är en faktisk hårdvara. Man kan då stakea direkt från sin Ledger och detta gör staking av Polkadot extra säkert.

Sammanfattning

Polkadot lämpar sig bra för dem som inte vill syssla med krypto på heltid. Det är bara att köpa, föra över, stakea och glömma. Om man nu så vill. Framtiden ser som sagt ljus ut med dess stora användningsområden samt skalbarhet. För dem som vill bli mer insatta i krypto lämpar sig Polkadot även bra för det. För du kommer inte bara kunna utforska dess egna blockkedja utan man kan även utforska många andra blockkedjor via de broar som finns över till andra blockkedjor.

Källor:

https://polkadot.network/

Rasmus

Kryptoentusiast som sysslat med krypto runt fyra år. Även skribent på en utländsk kryptoplattform som tillhandahåller den senaste informationen om krypto. Inriktad på DeFi, airdrops, giveaways och andra liknande möjligheter där man kan bli tilldelad krypto gratis.