Tjäna pengar på NFTs under 2024

NFTs är riktigt hett just nu. Men, hur gör man för att tjäna pengar på NFTs? Det finns hur många som helst att välja på. Vilka är egentligen värda att köpa? Frågorna är svåra men med hjälpa av denna artikel ger vi dig 14 riktigt bra tips om hur du lyckas som en proffshandlare på NFT-marknaderna.

Tänk på detta innan du börjar

Tipsen nedan är baserade på flera års erfarenhet av handel med NFTs. Vi anser att dessa fungerar just nu, men marknaden och trenderna rör sig fort. Gör därför alltid din egna analys!

Tips #1 – jaga inte miljonerna

Först av allt. Att jaga miljonerna är helt meningslöst och kommer inte att göra dig lycklig eller till en bättre NFT-handlare. Om du väljer att börja handla NFTs för att göra snabba klipp – tänk om. Du kommer med allra största sannolikhet att misslyckas.

NFTs är populära just nu, men kommer inte att vara det för evigt. Investera bara vad du har råd att förlora.

Tips #2 – räkna med förluster (och ta de!)

NFT-marknaden är otroligt volatil. Oftast mycket mer volatil än kryptomarknaden. Se därför till att räkna med förluster och framför allt att ta de i tid. Oavsett hur mycket erfarenhet du har kommer du att behöva ta förluster förr eller senare när du ger dig in och börjar handla NFTs.

Tips #3 – mest kända NFTs, överskattade?

Bored Aped Yacht Club, Cryptopunks, Cool Cats, Doodles – känner du igen de? Förmodligen. Är det bra eller dåligt? Svårt att säga men i och med att de är så pass kända redan så har NFTs som dessa redan haft sin storhetstid och att göra en stor vinst kan ta flera år.

Visst borde det vara en stabil investering över tid. Nästa stora möjlighet får du dock om du lyckas vara tidig in en NFT som blir lika populär som ovan nämnda.

Tips #4 – var tidig

Var tidig in i NFT-projekt. Fyra kännetecken att leta efter för att hitta framgångsrika projekt:

  • Projektet samarbetar eller består av tidigare beprövade utvecklare och ledare
  • Ordentlig volym vid NFT-släppet
  • Större kryptoplånböcker som köper in sig i projektet
  • Engagerad följarskara på både Discord och Twitter
  • Väldiversifierad plan framöver (roadmap)

Tips #5 – mät aktiviteten

Det finns en del olika verktyg för att mäta hur aktiviteten är bland olika projekt. Du kan med dessa verktyg se vilka projekt som börjar röra på sig i rätt riktning och även få notiser när större namn börjar köpa på sig.

Börja med att prova följande verktyg: nansen.ai, moby.gg, icy.tools

Tips #6 – utvärdera communityn

Storleken av hur stor och aktiv communityn är spelar stor roll. Undersök om det är många bottar i projektets sociala kanaler för att ta reda på om det är äkta medlemmar eller inte.

Kika även på diskussionerna som förs. Är det tomma diskussioner eller faktiskt meningsfulla som får projektet att bli bättre? Hög kvalité på diskussionerna och aktiviteten slår alltid storleken på communityn.

Tips #7 – bygg ditt nätverk

När du börjar bli varm i kläderna lär du dig känna av vilka du ska knyta närmare kontakt med för att få bra tips samt lära dig strategier eller rent av få tips om kommande projekt att hålla koll på.

Tips #8 – våga satsa

Om du hittar projekt som känns rätt, du har gjort en grundlig analys och allt stämmer – vad gör du? Våga satsa! Har du budgeten och är tidig, köp flera NFTs i det projektet. Om du har rätt och allt går din väg har du chans att säkra hem vinster på vägen och fortfarande ha chansen att följa med på en fin investeringsresa!

Tips #9 – håll kvar

Visst hade det varit fint att plocka hem vinst på 2-300% procent? Självklart! – säger hjärnan.. Men, har du gjort din analys och känner att projektet är på rätt väg. Våga hålla kvar! Du förlorar oftast mer på att sälja för tidigt än att projektet går till botten.

Tips #10 – ta vinst på vägen upp

Säg att du har investerat i 5 stycken NFTs i ett projekt som går bra. Att sälja en av dessa skulle täcka dina ursprungliga insats. Gör det! Våga ta lite vinst på vägen upp. Det hjälper dig att skydda dig från förluster och du kan känna dig mig bekväm med att hålla resterande längre.

Tips #11 – sälja av

När du känner att ett projekt har nått sin topp eller helt enkelt vill ta mindre risk – var inte rädd för att sälj allt. Vinst är alltid vinst.

Tips #12 – ta förluster

Börjar det gå åt fel och communityn börjar dö ut? Dags att ta förlust istället för att följa med hela vägen ner. Var dock noggrann med kolla så att det inte är något i pipen som kan driva priset uppåt innan du säljer med förlust.

Tips #13 – håll koll på din handel

Använd Google Sheets eller något liknande för att anteckna när, hur och varför du har investerat. Reflektion och analys efter en affär är lika viktigt som innan du investerar. Detta för att utvecklas till en bättre handlare på sikt.

Tips #14 – börja försiktigt

Kom ihåg – det är enklare att förlora pengar än att tjäna pengar. Börja försiktigt och lär dig i din egen takt. Bygg upp självförtroende och känsla genom att lära dig, inte med mål med att tjäna pengar. Det kommer automatiskt med tiden.

Sammanfattning

Du har nu fått 14 tips som du kan ta till dig för att göra bättre affärer när det gäller NFTs. Glöm inte, använd bara pengar som du är redo att förlora och ta det lugnt och försiktigt i början. Stort lycka till!

Johan

Har handlat krypto i över sju år. Provat de flesta handelsplattformar som finns och sitter därmed på en gedigen kunskap över vad du ska tänka på när du väljer sida att handla krypto på nätet.