Köpa Dogecoin (DOGE)

Dogecoin är en kryptovaluta som från början inte var menad att vara ett allt för seriöst alternativ. Detta då den är baserad på en meme som brukade vara rejält populär på nätet, och som fortfarande dyker upp här och där. Därför går Dogecoin under ett så kallat memecoin. Under 2021 så har dock Dogecoin fullkomligt exploderat i popularitet och är idag en av de allra största kryptovalutorna på marknaden. Till och med en del kryptocasinon har börjat acceptera Dogecoin som valuta. Trots sitt halvseriösa ursprung så är Doge idag en seriös kryptovaluta som Bitcoin eller Ethereum.

Dogecoin kan användas för betalningar och att köpa saker, men det är inte något att rekommendera. Detta då det inte finns någon gräns för hur många Dogecoins som faktiskt kan finnas, vilket i sin tur leder till att själva värdet för kryptovalutan är instabil i sin utformning. Den instabila utformningen gör även att det är en klurig uppgift att försöka att spekulera i vad dess värde kommer att vara i framtiden.

Precis som många andra populära kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum, så fungerar även Dogecoin med hjälp av blockkedjeteknologi. Detta innebär att samtliga innehavare av valutan har tillgång till information om hur mycket kryptovaluta som skickas runt och mellan vilka adresser. Givetvis är denna data anonymiserad till en viss grad, för att skydda identiteterna för samtliga inblandade parter. Blockkedjan belönar miners genom att skapa flera miljoner nya Dogecoins varje dag som de kan behålla eller sälja på marknaden.

Hur köper man Dogecoin?

Dogecoin finns på följande handelsplattformar:

Enormt utbud av kryptovalutor

Sätt in pengar med banköverföring

Lätt att använda

Låga avgifter

100 USDT i avgiftsfria kryptoköp

Du kan även investera i Dogecoin via Skilling:

Bästa CFD-mäklaren

60+ kryptovalutor

Investera direkt

Låga avgifter

Öppna konto med BankID

Köpa Dogecoin med Swish

Då betalningsmetoden Swish blir mer och mer accepterad är det många som undrar om det går att köpa Dogecoin med Swish. Svaret är varken ja eller nej. Det går inte direkt att köpa Dogecoin med Swish men däremot om du följer vår guide om hur du köper Bitcoin med Swish så kommer du att kunna köpa Dogecoin snabbt och smidigt.

Varför ska man köpa Dogecoin?

Då Dogecoin skapades som lite av ett skämt från första början och då dess värde är högst instabilt så finns det egentligen två olika anledningar till att köpa de. Den första anledningen är då att faktiskt se det som en investering och försöka att köpa lågt & sälja högt, detta är dock svårt att förutspå då värdet för valutan dansar runt en hel del. Den andra anledningen till att köpa Dogecoin är för att vara med i den gemenskap och det skoj som valutan representerar.

Sammanfattning

Dogecoin är en kryptovaluta som från början skapades på skoj för att driva med Bitcoin, idag har dock valutan en stor användarbas. Dess värde har skjutit upp rejält under 2021, bland annat tack vare stöd från folk så som Elon Musk som har sagt att det är hans favoritkryptovaluta. Dess värde är dock svårt att förutspå då det inte finns någon gräns för hur många Dogecoins som får finnas samtidigt, vilket gör att det kan vara en instabil investering. Men för dig som är ute efter en kryptovaluta som inte tar sig själv på så stort allvar, eller som gillar ”Doge memen” har absolut hittat rätt med Dogecoin.

Källor:

https://dogecoin.com/

Oskar

Daytrader som är nybörjare inom krypto. Svär emellanåt över att han inte investerade tidigt i Bitcoin. Copywriter på övrig tid. Studerar krypto och letar efter de hetaste investeringsmöjligheterna på fritiden.