Binance etablerar sig på den svenska marknaden

Finansinspektionen har beviljat Binance en licens att bedriva verksamhet i Sverige, till stor glädje för alla svenska kryptoentusiaster. Detta innebär bland annat att svenska kunder komma kunna handla krypto betydligt enklare på Binance kryptobörs med insättningar och uttag i euro, dra nytta av Binance Pay och Binance Visa-kort, samt skyddas av svenska lagar.

Registera dig på Binance här!

Enormt utbud av kryptovalutor

Sätt in pengar med banköverföring

Lätt att använda

Låga avgifter

100 USDT i avgiftsfria kryptoköp

För den som kanske inte är bekant är Binance en av världens största och mest populära kryptovalutabörser. Den startades av Changpeng Zhao i Shanghai 2017 och har snabbt fått ett rykte som en pålitlig och användarvänlig plattform. Det totala handelsvärdet på Binance.com uppgick till 22 trillioner dollar under 2022. Binance tycks ha som sitt uppdrag att ta över världen, och bli världens förstahandsval av kryptobörs i den nya digitala decentraliserade ekonommin. Siktet har för ett tag varit inställt på Sverige och även om Binance varit tillgängligt för svenskar tidigare är det först nu som Finansinspektionen givit grönt ljus för Binance att officiellt registreras som ett finansiellt institut i landet. Detta meddelades på Binance Twitter-sida 11e januari 2023.

Här finns vår kompletta recension av Binance Sverige.

Vad betyder det här för dig?

Registreringen, som är ett stort genombrott på den svenska kryptomarknaden, innebär att Binance måste följa den svenska penningstvättslagen. Tidigare har det varit lite krångligt att använda Binance som svensk kund. Nu kommer du enkelt kunna göra insättningar och uttag i euro. ”Vi kommer erbjuda de sätt svenskar förväntar sig att föra över pengar, inget mindre”, konstaterar Martin Brunko som är Binance Europachef för Binance. Binance tillhandahåller även extra-tjänster för staking och mining som kommer bli tillgängliga. Även deras fund-raising-tjänster för nya tokens, Launchpad och Launchpool kommer gå att delta i på ett enkelt sätt som svensk kund.

”Vi kommer att erbjuda de flesta av våra tjänster i Sverige”, meddelade Martin Bruncko redan i april 2022 då Binance påbörjade sin uppstart i landet. Sedan dess har en lång granskningsperiod pågått innan kryptojätten kunnat agera på den svenska marknaden som ett finansiellt institut. Nu när Finansinstituten till slut givit Binance grönt ljus kan vi som svenska kunder förvänta oss en säkrare och enklare plattform, där vi också får ta del av dess fulla funktionalitet och extra-tjänster.

”Vi har varit noggranna med att se till att Binance Nordics AB har antagit risk- och pengatvätt-policyer som håller denna höga standard. Vårt nästa stora uppdrag blir att lyckas med den lokala etableringen, inklusive att anställa lokalt folk, organisera fler evenemang och leverera mer krypto-utbildning i Sverige.” säger Roy van Krimpen som är chef för Binance i Norden.

Binance och omvärlden

Binance blev snabbt en av de största kryptovalutabörserna i världen, delvis tack vare dess användarvänliga gränssnitt och stora utbud av olika kryptotillgångar. Företaget har gjort en stor ansträngning för att göra sin plattform tillgänglig för användare i så många länder som möjligt. De har också arbetat för att stödja en mängd olika språk. Binance har också kunnat attrahera ett stort antal användare tack vare sina relativt låga handelsavgifter och de har dessutom varit duktiga på att hänga med i marknad som utvecklas och förändras oerhört snabbt.

Medan andra kryptobörser nu skär ner verksamheten på grund av den rådande minst sagt utmanande kryptomarknaden, är Binance på uppgång. Med sin starka position har de också medlen för att expandera ytterligare. . Binance VD Changpeng Zhao har meddelat planer på att under 2023 öka från omkring 3 000 anställda till över 8 000 personer. Sverige är det sjunde EU-land som Binance lagt till i sin lista av myndighetsgodkännande, efter Frankrike, Italien, Spanien, Litauen, Cypern och Polen.

Deras egen kryptovaluta Binance Coin (BNB), som är huvudvalutan på Binance Smart Chain, som lanserades 2019, är idag den femte största kryptovalutan och har ett börsvärde på 48 triljoner dollar. De har dessutom ett eget stablecoin – Binance USD (BUSD), som är backat av värdet av en amerikansk dollar. Det är ett de största stablecoins på marknaden tillsammans med FDUSD, USDT och USDC. Det ser ut som att Binance tar över världen ett land i taget, och Sverige är bara det senaste tillskottet till sitt växande imperium.

Joakim

DeFi-expert. Musiker. Egenföretagare. Letar ständigt efter nya möjligheter att skapa passiv inkomst med krypto.