Köpa Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu, eller ”Dogecoin Killer” som vissa valt att kalla valutan, är en decentraliserad kryptovaluta som använder sig av Ethereum blockkedjan. Valutan är från första början skapad som en maskot för Dogecoin, men är idag en gedigen kryptovaluta som står på egna ben. Faktum är att det finns tre olika valutor som tillsammans skapar ett helt ekosystem som heter ShibaSwap. De tre valutorna som ingår i ShibaSwap är SHIB, LEASH och BONE, men just denna artikel handlar enbart om SHIB.

Shiba Inu är en så kallad ”memecoin”, vilket betyder att valutan är sammankopplad med ett särskilt tema, som ett skämt exempelvis. Andra exempel på memecoins är Dogecoin, MonaCoin, Pepe Cash, och Loser Coin som har sett varierande grader av framgång. Något som de flesta memecoins har gemensamt är att de släpps i väldigt stora mängder. När samtliga tillgångar av Shiba Inu finns på marknaden kommer det att finnas 1,000,000,000,000,000 av de i cirkulation. Det positiva där är att det är relativt enkelt att bli miljardär i valutan om man så önskar, och vem vill inte kunna skryta om det.

Skämt åsido så är det väldigt många som har valt att investera i Shiba Inu, faktum är att de i nuläget totalt är värda cirka 33 miljarder kronor. Grundaren av Shiba Inu, som går vid namnet ”Ryoshi” säger att projektet ”är ett experiment inom decentraliserat och spontant gemenskapsbyggande”. Det är fullt möjligt att valutan kommer att utvecklas på liknande sätt som Dogecoin och växa explosionsartat under en viss tid. Men möjligheten finns även att priset sjunker ordentligt och drar med sig samtliga investerare nedåt. Detta är något som är sant för samtliga investeringar man gör, men just denna typ av kryptovaluta där priset skiftar från dag till dag är väldigt flyktig till sin natur.

Hur köper man Shiba Inu?

Shiba Inu finns på följande handelsplattformar.

Enormt utbud av kryptovalutor

Sätt in pengar med banköverföring

Lätt att använda

Låga avgifter

100 USDT i avgiftsfria kryptoköp

Du kan även investera i Shiba Inu via Skilling:

Bästa CFD-mäklaren

60+ kryptovalutor

Investera direkt

Låga avgifter

Öppna konto med BankID

Varför ska man köpa Shiba Inu?

Shiba Inu är ett utmärkt exempel på en valuta som kan vara en utmärkt investering för de som gillar höga risker. Många kryptovalutor svajjar emellanåt i pris, även jättar som Bitcoin och Ethereum känner av detta emellanåt. Men mindre valutor, så som Shiba Inu känner av detta på en mycket högre nivå. Ett exempel är Dogecoin som i April 2021 gick upp med 112% på en enda dag, och därmed effektivt dubblade samtliga investeringsvärden. Men uppåt är tyvärr inte den enda vägen som kursen kan gå, valutan kan även krascha lika fort. Därför passar Shiba Inu dig som inte är rädd för större risker, och som vill kunna tjäna storkovan på en positiv förändring i värde.

Sammanfattning

Shiba Inu är från början ett memecoin likt Dogecoin, men är idag en fristående valuta som är del av sitt eget ekosystem. Det finns enorma mängder Shiba Inu på marknaden vilket gör att investerare lätt kan samla på sig miljoner, eller miljarder av valutan. Priset är relativt stabilt i skrivandets stund, men som historien visat så räcker det att en enda viktig person nämner valutan för att värdet ska skjuta upp till skyhöga höjder. Investerare är i nuläget väldigt delade gällande Shiba Inu. Där vissa menar att valutan har nått sin topp redan och endast kommer att sjunka hädanefter, medans andra menar att det är en dold gigant som bara väntar på sitt ögonblick i rampljuset.

Källor:

https://shibatoken.com/

Oskar

Daytrader som är nybörjare inom krypto. Svär emellanåt över att han inte investerade tidigt i Bitcoin. Copywriter på övrig tid. Studerar krypto och letar efter de hetaste investeringsmöjligheterna på fritiden.