Köpa Harmony (ONE)

Harmony (ONE) lanserades i Maj 2019 och var ett resultat av Binances IEO projekt. Detta projekt innebar att nya kryptovalutor utvecklades och såldes under övervakning av handelsplattformen. Resultatet blev hursomhelst Harmony som använder sig av en 2-lagerlösning. Harmony är en öppen blockkedja som använder sig av Ethereumnätverket i grunden. Det som är unikt med Harmony är att de lovar hög effektivitet i både hanteringstider, och i pris. Detta är något som de lyckats med riktigt bra då ett block läggs till Harmony blockkedjan inom 2 sekunder vilket är ruggigt snabbt, samma process tar ca 10 minuter för Bitcoin och ca 13 sekunder för Ethereum.

Själva valutan som används inom Harmony blockkedjan heter ONE och används för samtliga transaktioner på blockkedjan. Detta inkluderar mining, överföringsavgifter, röstning m.m. Det som ligger bakom den högre hastigheten på blockkedjan är bland annat att de använder sig av det så kallade FBFT protokollet, som garanterar höga överföringshastigheter. Detta i kombination med en metod som kallas ’sharding’ där underkedjor som kallas ’shards’ byggs och läggs till huvudblockkedjan. Dessa underkedjor har möjlighet att hantera överföringar, och man undviker på så vis att allt för mycket trafik skickas över huvudblockkedjan samtidigt.

Hur köper man ONE?

ONE finns på följande handelsplattform:

Enormt utbud av kryptovalutor

Sätt in pengar med banköverföring

Lätt att använda

Låga avgifter

100 USDT i avgiftsfria kryptoköp

Du kan även investera i Harmony via Skilling.

Bästa CFD-mäklaren

60+ kryptovalutor

Investera direkt

Låga avgifter

Öppna konto med BankID

Varför ska man köpa ONE?

En av de främsta anledningarna till att Harmony och ONE växt så pass snabbt, är metoden av ’sharding’ som nämndes ovan. Denna metod gör att flera transaktioner kan hanteras samtidigt, men det skapar även ett större antal noder och en starkare säkerhet i nätverket. Detta gör att Harmony kan erbjuda decentralisering och hög säkerhet på en och samma gång vilket är en stor anledning till dess framgång.

En annan anledning är att det finns en stor potential för NFTs på Harmony blockkedjan. Detta beror på att NFTs är beroende av dels överföringar i hög hastighet, men även hög säkerhet då det många gånger handlar om större summor. Människorna bakom Harmony har även sagt att man i framtiden planerar att lägga till ytterligare funktioner i sin blockkedja för att göra den ännu bättre för NFTs vilket säkerligen ytterligare kommer att öka dess popularitet. Dessa är de främsta anledningarna till att folk väljer att investera i ONE och Harmony.

Sammanfattning

Harmony är en blockkedja med fokus på snabba överföringar och hög säkerhet. Detta är något som man uppnår med hjälp av 2-lagerlösning där man använder sig av Ethereums nätverk i grunden. Den huvudsakliga valutan som används för samtliga funktioner på blockkedjan är ONE. Många tecken pekar mot att NFTs kommer att kunna dra stor fördel av att använda sig av Harmony då blockkedjan har de egenskaper som NFTs behöver allra mest. Gruppen bakom Harmony har även uttalat sig om att lägga till ytterligare funktionalitet för just NFTs på sin blockkedja vilket troligtvis kommer att öka trafiken och blockkedjans popularitet ytterligare.

Källor:

https://www.harmony.one/

Oskar

Daytrader som är nybörjare inom krypto. Svär emellanåt över att han inte investerade tidigt i Bitcoin. Copywriter på övrig tid. Studerar krypto och letar efter de hetaste investeringsmöjligheterna på fritiden.