Köpa Tether (USDT/EURT/CNHT)

Vad utmärker då Tether (USDT, EURT, CNHT) i denna djungel av kryptovalutor? Jo, i det allra flesta fall tar kryptovalutor avstånd ifrån FIAT valutorna. Där är Tether raka motsatsen. Tether står i direkt anslutning till US Dollar, Euro samt kinesiska Yuan. Varje enskild Tether är en digital avspegling på den faktiska fysiska valutan. Man kan enkelt säga att Tether är en digital version av dollar, euro och yuan. Där 1 Tether = 1 Dollar. Något som också är unikt är att Tether är 100% uppbackad av traditionella reserver såsom ”vanlig” valuta eller traditionella värdepapper. En liknande kryptovaluta som nu finns är även FDUSD.

Något som skaparna av Tether är noggranna med att poängtera är deras transparens, där deras reserver (alltså hur mycket pengar som backar upp den digitala valutan) är presenterad och uppdaterad dagligen. Där de garanterar att det är minst en 100% uppbackning mot de Tether som är i omlopp.

Tether är byggd på blockkedjan precis som alla andra kryptovalutor. I Tethers fall är detta också något som skaparna stolt spatserar med. Där man drar nytta av den höga säkerhet som blockkedjeteknik har bevisats ha.

Skaparnas vision är enkel, de vill modernisera användandet av cash och förenkla överföringen av ”vanliga” valutor men samtidigt dra nytta utav den öppna marknaden där blockkedjeteknik är grundpelaren.

Hur rör Tethers valutakurs sig då, kan man ställa sig frågan. Svaret på det är mycket enkelt, det gör den inte. Eller jo, men ytterst lite. Detta är eftersom hela tanken med valutan är att den ska vara en avspegling av FIAT valutan.

Här kan jag se den största skillnaden mot all annan kryptovaluta, där man vill köpa billigt och sälja dyrt.

Hur köper man Tether?

USDT, EURT och CNHT finns på följande handelsplattformar:

Enormt utbud av kryptovalutor

Sätt in pengar med banköverföring

Lätt att använda

Låga avgifter

100 USDT i avgiftsfria kryptoköp

Sammanfattning

Tether är en digital avspegling av fysiska cash. Tether finns representerad i USD, Euro samt Yuan. Tether möjliggör för en snabb och säker överföring via blockkedjan, där man kan flytta vanlig FIAT valuta snabbt och enkelt med hjälp utav de Exchanges som finns.

Den stora skillnaden mellan Tether och ”vanlig kryptovaluta” är att man inte väntar på att köpa dippen eller sälja på toppen. Värdet av valutan är konstant, eller inte konstant men en direkt avspegling av den fysiska FIAT valutan. Något som även utmärker just Tether är att den är 100% uppbackad av traditionella reserver eller traditionella värdepapper.

Källor:

https://coinmarketcap.com/

Alexander

En kryptonybörjare med tidigare ekonomierfarenhet. Företagsekonom i grunden, jobbar numera med säkerhet inom statlig myndighet.