Köpa Helium (HNT)

Vad är speciellt med Heliums idé och nätverk, jo, ganska mycket. Helium har tänkt nytt och tänkt om. Fortsätt läsa för att lära dig mer om Helium (HNT)!

När man pratar mining är det en ny typ av proof-of-work som kallas proof-of-coverage. Vad är då proof-of-coverage? Jo, proof-of-coverage är olika hotspots som interagerar med varandra i ett nätverk. Dessa hotspots, som sänder via radio, skapar ett nätverk där saker kan ansluta sig. Ett exempel kan vara att en GPS-puck ansluter till detta LoRaWan (LongRange Wide Area Network) nätverket och med enkla medel ge en väldigt exakt positionering. För att få använda nätverket så kostar det så kallade Data Credits (DC), både för att sända data samt för att betala transaktionsavgiften. För att få DC så måste man bränna HNT alltså Heliums kryptovaluta.

Möjligheterna med detta ”peoples network” sägs vara oändliga, i alla fall och man ska ta Heliums ägare på orden. Har de belägg för sina ord då? Ja, jag vill nog påstå det. Med grundare såsom Shawn Fanning (Napster), Amir Haleem (Diversion, DICE), Marc Nijdam (HP) och Frank Mong (Hortonworks, HP). Så kan man känna att detta inte är en ”dussin-valuta” eller ett ”coin i mängden”.

Det finns något speciellt med Helium. Något spännande. Något intressant.

Hur köper man Helium?

Helium finns på följande handelsplattformar:

Enormt utbud av kryptovalutor

Sätt in pengar med banköverföring

Lätt att använda

Låga avgifter

100USDT i avgiftsfria kryptoköp

Varför ska man köpa Helium?

Med all teknologi förklarad, eller ett tappert försök till att förklara, ska man då investera i Helium? Och hur ska man investera? Ska man köpa valutan eller ska man ge sig in i mining-delen och sätta upp en hotspot? Ja om man det visste.

Fördelar finns såklart med en sådan teknologi när den bygger på en blockkedja. Personligen kan man se fördelar med teknologin, och kan även se en stor fördel med att ha så pass tunga namn i skaparna av Helium. Men om man ska investera eller ej, är upp till varje enskild individ att ta ställning till.

Sammanfattning

Om man kollar kursen för HNT senaste 6 månaderna så har den gått upp i skrivande stund med drygt 530%. Så bevisligen finns ett intresse i valutan. Är det framtiden med dessa nätverk, ja kanske. Finns det möjligheter för en bra och stabil investering, ja möjligtvis. Tiden får utvisa vad som händer med Helium. Kommer den slå sig ur mängden med coins? Ja vem vet. En sak är säker, det ska bli spännande att följa Heliums resa.

Källor:

https://www.helium.com/

Alexander

En kryptonybörjare med tidigare ekonomierfarenhet. Företagsekonom i grunden, jobbar numera med säkerhet inom statlig myndighet.