Köpa Algorand (ALGO)

Algorand (ALGO) är en kryptovaluta där skaparen har tagit inspiration från klassiska blockkedjevalutor, så som Bitcoin till exempel, men har optimerat teknologin vidare. Resultatet blev en valuta som på många sätt och vis är optimerad för framtiden på ett utmärkt sätt. Genom att den är fullkomligt decentraliserad och att man använder sig av Pure-Proof-of-Stake (PPoS) som blockkedjemetod så ser man till att valutans integritet är säkrad. PPoS teknologin är en produkt av grundaren av Algorand, Silvio Micali, som är en professor vid universitetet MIT och har vunnit Turing priset för sitt arbete inom kryptografi.

PPoS innebär att medlemmar slumpmässigt väljs ut för att hjälpa till att agera som en kommitté för att validera nästa block i kedjan. Tidigare teknologier så som Proof of Stake (PoS) tillät att personer med mest tillgångar fick rösta vilket gjorde att de rika blev rikare, detta är något som undviks helt med Algorands PPoS metod. Tack vare den slumpmässiga naturen av blockkedjan så skyddas valutan därför från dåliga aktörers inflytande, men skyddas även från DDoS attacker till exempel.

Det finns en planerad roadmap för när man släpper ut mer Algorand i cirkulation, detta ser att marknaden inte svämmas över utan att det långsamt fylls på mer och mer. Maxgränsen ligger på 10 miljarder och nu under hösten 2021 så finns ca 5.5 miljarder (ALGO) i cirkulation. Som en följd av detta så är det relativt enkelt att se om det är värt att köpa Algorand eller inte. Då marknaden sakta men säkert vattnas ned i takt med att man släpper ut en större mängd mynt. Det är då kritiskt att värdet på valutan stiger i samma takt, eller snabbare för att värdet ska hållas stabilt.

Med det sagt så finns det dock många faktorer som kan komma att påverka priset både positivt och negativt. Att valutan använder sig av den nya PPoS teknologin gör att den är framtidssäkrad jämfört med många andra blockkedjeteknologier som används. Det är även värt att notera att det går riktigt snabbt att överföra mellan användare vilket gör det enkelt och smidigt att köpa Algorand.

Hur köper man Algorand?

Algorand finns på följande handelsplattformar.

Enormt utbud av kryptovalutor

Sätt in pengar med banköverföring

Lätt att använda

Låga avgifter

100 USDT i avgiftsfria kryptoköp

Varför ska man köpa Algorand?

Då Algorand är utformad för att vara en säker, decentraliserad valuta som är inte kan påverkas av dåliga aktörer så är det helt klart en framtidssäker valuta. Det har gjorts många stora investeringar i Algorand och många experter menar att priset kan stiga rejält under kommande år. Detta är dock ingen garanti då det även finns personer som menar att värdet på valutan kan sjunka ytterligare. Det som de flesta är enade om är dock att om man vill köpa Algorand, så bör man göra detta som en long-term investering.

Sammanfattning

Algorand är en valuta som använder sig av den innovativa PPoS teknologin i sin blockkedja vilket gör att den är relativt unik i nuläget. Ungefär hälften av den totala mängden (ALGO) är i cirkulation i nuläget vilket gör att marknaden kan skifta både upp och ned beroende på vissa faktorer. Något som är säkert är dock att det kommer att vara riktigt spännande att se vart resan tar vägen. Då vissa förutspår att det kommer att bli en av de dominanta kryptovalutorna, medans andra menar att Algorand inte kommer att klättra något mer.

Källor:

https://www.algorand.com/

Oskar

Daytrader som är nybörjare inom krypto. Svär emellanåt över att han inte investerade tidigt i Bitcoin. Copywriter på övrig tid. Studerar krypto och letar efter de hetaste investeringsmöjligheterna på fritiden.