Bästa NFTs att köpa under 2024

Du som är seriöst involverad i kryptovalutor har säkerligen relativt stor koll på NFTs vid det här laget och vet vad man ska hålla utkik efter. Men för dig som kanske inte har lika stor koll så har vi samlat de 7 bästa NFT projekten för dig att köpa under 2024. Om du missat vad NFTs är för något så står de för ’Non Fungible Token’ och för att beskriva det så enkelt som möjligt så är en NFT ett digitalt objekt som enbart en person äger. Du kan läsa mer om vad en NFT är för något i denna artikel, ”Vad är NFTs?”, för att få en mer komplett beskrivning av vad det är för något.

Anledningar till att köpa NFTs

Det finns i dagsläget två olika anledningar till att köpa NFTs. Den första är att se det som en investering. Att du köper en NFT och förhoppningsvis säljer den vidare i framtiden till ett högre pris. Det finns dock så pass många olika projekt och föremål inom varje projekt att det kan vara riktigt klurigt att veta vad som kommer att vara en framgångsrik investering.

Det ytterligare en anledning till att investera i NFTs och detta är att för dess funktion. Det finns exempelvis NFT projekt där ägandeskap ger dig inbjudan till olika evenemang så som konserter eller exklusiva restauranger. Ett av de mest populära exemplen är Bored Ape projektet från ’Bored Ape Yacht Club’ som många kända personer har investerat i, där ett ägandeskap ger dig ett medlemskap i Yacht Klubben där många exklusiva evenemang hålls.

Nedan kan du därför läsa om 7 stycken NFT projekt som är värda att köpa under 2024 av någon av anledningarna ovan. Listan är inte sorterad i någon särskild ordning utan är helt enkelt en samling av 7 av de bästa NFT projekten att köpa under 2024.

7 NFT projekt att köpa under 2024

Autograph.io

Autograph.io är en intressant aktör då det är mer som en marknadsplats än ett enskilt projekt för NFTs. Alla objekt är relaterade till kända personer, i dagsläget är det enbart atleter men i framtiden kan det komma att finnas musiker & andra kända profiler. Det du köper är objekt i kombination med en autograf från personen som objektet är sammanlänkat med. Du kan exempelvis äga en NFT bestående av Tony Hawk som genomför ett skateboardtrick, eller Usain Bolt’s bild i en sällsynt ram med hans personliga autograf på. Det är helt klart en intressant variation till typiska NFT projekt och det spås komma fler kända profiler till Autograph.io under 2022 vilket gör det värt att hålla ett öga på de.

Flyfish Club

Flyfish Club är världens första NFT restaurang där du måste vara medlem för att boka ett bord, och medlemskap enbart går att införskaffa genom att vara ägaren till en Flyfish Club NFT. Restaurangen kommer at vara belägen i New York City och är riktigt exklusiv med cocktail lounge och lyxig meny, den planerar att öppna sina dörrar i början av 2023 men Flyfish Club tokens går att köpa redan nu. De kan alltså köpas för medlemskapet för att få besöka restaurangen, men kan även köpas som en investering då personer säkerligen kommer att vara villiga att betala extra för att få sitt eget medlemskap och möjlighet att besöka restaurangen.

Property’s

Property’s är en virtuell fastighetsmäklare som existerar i Sandbox som är ett ’meta-verse’. Så en NFT hos Property’s ger dig en fastighet i spelet som du sedan kan fylla med andra objekt och möblet, som också kan vara andra NFTs. Detta projekt passar därför utmärkt för dig som är intresserad av gaming och NFTs då de två går hand i hand hos Property’s. Du kan skaffa det största eller bästa huset för rätten att skryta inför dina vänner eller för att sälja det vidare för en vinst. Property’s är en del av Sandbox ’meta-verse’ som erbjuder många liknande upplevelser samt virtuella konserter med stora artister som Snoop Dogg och Avenged Sevenfold.

Cryptoon Goonz

Cryptoon Goonz är ett projekt bestående av 6969 tecknade karaktärer ritade i klassisk Musse Pigg stil. Varje karaktär innehåller dock pop-kultur, eller har på sig unika streetwear plagg eller referenser till hiphop. Det är helt enkelt häftiga konstverk som du kan köpa, sälja och investera i. Varje Cyptoon Goonz NFT är unik i sitt utförande och gör att det finns vissa som sticker ut mer än andra. Utöver att ändra vad de har på sig så ändras även sätter själva karaktären ser ut, det kan vara en katt, en älg, en gris, en marshmallow eller en hybrid mellan olika djur. Detta är säkerligen ytterligare ett element som kommer att påverka priset en hel del. Detta då vissa djur kommer att vara mer sällsynta än andra vilket driver upp priset.

Nouns

Nouns projektet är unikt genom att de skapat en helt egen DAO statskassa som samlar in 100% av vinsterna från NFT försäljningen. Statskassan styrs sedan av ägarna av Nouns NFTs som bestämmer hur projektet ska utvecklas i framtiden, hur pengarna ska användas och så vidare. Det är alltså ett projekt som passar beskrivningen av att de är för användarna. Något som är unikt med Nouns projektet utöver detta är att de kommer att skapa en ny Nouns karaktär (NFT) varje dag, för alltid. Detta gör att det ständigt kommer att komma in nya vinster till den decentraliserade statskassan som gör att projektet kan utvecklas framåt.

Adam Bomb Squad

Adam Bomb Squad är ett NFT projekt skapat av streetwear märket The Hundreds som grundades 2003. De vill i framtiden erbjuda möjligheter för ägarna av Adam Bomb Squad NFTs att köpa kläder med sin NFT på för att ta det hela till nästa nivå. I nuläget så får du som ägare till en Adam Bomb Squad NFT möjlighet till att få tidigare länkar till nya lanseringar och tillgång till exklusiva varor hos The Hundreds. För dig som är intresserad av streetwear så kan Adam Bomb Squad alltså vara en klockren möjlighet att kombinera två separata intressen, särskilt då du i framtiden kanske kan få en hoodie med din NFT på.

Invisible Friends

Invisible Friends är ett NFT projekt av Svenska konstnären Markus Magnusson som kommer att lanseras i Februari 2022. Precis som namnet antyder så är själva karaktärerna osynliga men deras kläder, och accessoarer som de bär på är fullt synliga. Detta ger de en unik stil som tillsammans med en ljus och färgglad animationsstil gör detta till ett spännande projekt som helt klart är värt att hålla ett öga på. Dels som investeringsmöjlighet men även för att få möjlighet att äga ett konstverk.

Summering

Nya objekt läggs upp varje dag och nya projekt släpps konstant vilket gör att nya möjligheter dyker upp hela tiden. Om det skulle vara så att du missar en möjlighet när det gäller NFTs så kommer säkerligen nästa möjlighet att dyka upp precis runt hörnet. Precis som med all investering så finns det dock en viss risk med att investera i NFTs, vilket är varför det ibland kan vara en bra idé att investera i NFTs som ger mer än en investeringsmöjlighet, så som Flyfish Club eller liknande. För att säkra visst värde i sin investering oavsett om marknaden går uppåt eller nedåt.

Oskar

Daytrader som är nybörjare inom krypto. Svär emellanåt över att han inte investerade tidigt i Bitcoin. Copywriter på övrig tid. Studerar krypto och letar efter de hetaste investeringsmöjligheterna på fritiden.